Jak uspořádat věci ve skříni?

Uspořádání věcí ve skříni může být pro mnoho lidí výzvou. Skříně jsou často místem, kde se hromadí nepořádek a kde se věci ztrácí. Nicméně, pokud se rozhodnete věci ve své skříni uspořádat a udržovat ji v pořádku, můžete ušetřit čas a energii při hledání konkrétních kousků oblečení a příslušenství. V následujícím článku se dozvíte několik užitečných tipů a triků, jak toho dosáhnout.

309695786_5361496357292906_1850050228805667300_n

Začněte s vyprázdněním skříně

Prvním krokem k uspořádání vaší skříně je její vyprázdnění. Vyprázdnění šatní skříně vám umožní vidět všechny věci, které v ní máte, a také vám dá lepší představu o tom, kolik místa máte k dispozici. Vyjměte všechny kusy oblečení, boty, kabelky a další předměty a položte je na postel nebo jiné vhodné místo.

Rozdělte věci

Jakmile je skříň prázdná, začněte věci rozdělovat do kategorií. Toto je klíčový krok, který vám pomůže lépe organizovat vaše věci. Kategorie mohou zahrnovat oblečení (dresy, kalhoty, sukně, trička, svetry), obuv (boty, sandály, tenisky), doplňky (kabelky, šály, klobouky), spodní prádlo a ponožky, a tak dále. Tímto způsobem budete mít jasný přehled o tom, co vlastně máte.

Jakmile máte věci rozdělené, přejděte k jednotlivým kategoriím a prověřte, co chcete zachovat a co by mělo být vyhozeno nebo darováno. Toto je dobrý čas na to, abyste se ptali sami sebe, zda jste některé věci nosili v poslední době, jestli vám stále pasují a zda na ně máte emocionální vazbu. Pokud ne, je čas se s nimi rozloučit. Vyhození nebo darování nepoužívaných věcí uvolní místo a usnadní vám organizaci zbývajícího oblečení.

309538227_5361443223964886_247317230179682383_n

Investujte do úložných řešení

Pro uspořádání věcí v rustikální skříni budete potřebovat několik úložných řešení, jako jsou zásuvky, police, věšáky, krabice a koše. Zásuvky jsou skvělé pro uložení spodního prádla, ponožek a dalších menších předmětů. Police poskytují místo pro skládání složitějších kusů oblečení, jako jsou svetry a mikiny. Věšáky jsou nezbytné pro závěsné oblečení, zatímco krabice a koše mohou být využity pro ukládání drobností a doplňků.

Uspořádejte oblečení podle sezóny a typu

Dalším užitečným tipem je uspořádat oblečení podle sezóny a typu. To znamená, že zimní oblečení by mělo být uloženo na jednom místě, letní na jiném a tak dále. Můžete také uspořádat oblečení podle toho, zda se jedná o pracovní oblečení, sportovní oblečení, nebo oblečení na volný čas. Toto uspořádání vám umožní rychleji najít to, co potřebujete.

Udržujte systém a čistotu

Klíčem k udržení uspořádání ve skříni je pravidelná údržba. Snažte se udržovat systém, který jste vytvořili, a neponechávejte věci ležet v hromadě na dně skříně. Pokud si pořídíte nové kusy oblečení, snažte se se zbavit starých, které už nenosíte. Pravidelně prověřujte skříň a zkontrolujte, zda je všechno stále v pořádku.

Využijte prostor

Nezapomínejte využít i vertikální prostor ve skříni, kterou máte v ložnici. To znamená, že můžete použít věšáky na dvou úrovních, nebo instalovat dodatečné police nebo police s vysokými regály. Tímto způsobem získáte více úložného místa a budete moci lépe využít dostupný prostor.

274658305_4780629598712921_4432592700449634422_n

Řaďte věci podle barvy nebo typu

Pokud chcete být ještě organizovanější, můžete věci označit a řadit podle barvy nebo typu. To vám

umožní rychleji najít konkrétní kus oblečení, který potřebujete. Můžete například vytvořit barevný kód, kde každá barva reprezentuje určitý typ oblečení nebo sezónu. To vám ušetří čas při hledání outfitu a také vám dá lepší přehled o tom, co máte ve skříni.

V neposlední řadě nezapomínejte na pravidelné úklidové rutiny. Občasné vyčištění skříně od prachu a vlhkosti zajistí, že vaše oblečení zůstane dlouho zachováno a čerstvé. Uspořádání skříně může být zpočátku náročné, ale pokud si vytvoříte systém a budete ho pravidelně udržovat, vaše skříň bude místo, kde se budete rádi vracet pro svůj každodenní outfit.