Ložnice z masivu

Ložnice z masivu

Ložnice je velice důležitou součástí našich domovů. A tím prvním, co nás při vyslovení slova ložnice napadne, je bezesporu postel. Ta bývá dominantnou celé místnosti a dle toho je potřeba ji vybírat. Současné trendy nahrávají návratu dříve používaných materiálů, především dřeva. Masivní dřevo pak nejen lahodí oku, ale svou bytelností také navozuje pocit bezpečí a spolehlivosti. Tyto vlastnosti si masivní postele zachovávají i po dlouholetém užívání, kdy nedochází k poškození či vzniku nepříjemného vrzání.

Základní součástí každé postele je rám. Ten by měl být umístěn nejlépe na nohách a bez úložného prostoru. Jedině tak je umožněn dostatečný přístup vzduchu a odvětrání matrace. Důležité jsou také jeho rozměry, které by měly vyhovovat požadavkům majitele. Zapomínat však nesmíme ani na čelo postele. To nám navozuje určitý pocit soukromí a brání rychlému proudění vzduchu na hlavy spících osob. Z toho důvodu bývá součástí drtivé většiny dnešních postelí. Naopak čelo v nohách postele často chybí a je spíše věcí vkusu. Zatímco někdo dá přednost jeho absenci s tím, že je tak k posteli snažší přístup a nepřekáží nám při stlaní či dalších činnostech, jiným se zdá taková postel s pouze jedním čelem nevyvážená a příliš otevřená.

Kromě praktických a funkčních vlastností by jsme však měli hledět také na celkový vzhled a provedení. Na výběr je široká škála masivních postelí různého tvaru a barev. V naší nabídce najdete postele ze světlého borovicového dřeva, jenž se hodí především do menších ložnic. Naopak do větších prostor lze umístit také postele z tmavého dřeva, které působí robustnějším dojmem. Na výběr jsou například postele z březového masivu v sedmi různých odstínech od téměř bílé po tmavě hnědou. Milovníky exotiky pak jistě zaujme postel Kongo z červeného dřeva Paduka pocházejícího z Konga. Její netradiční a přitom zcela přírodní barva učiní každou ložnici jedinečnou a nezapomenutlenou.